Demeter Andras, presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), renunta la functie,

"Andras Istvan Demeter, presedintele-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, a solicitat astazi, 29 iunie, celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei dispunerea masurilor necesare in vederea absolvirii de responsabilitatile conferite prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 38 din 2010 (prin care a fost numit in functia de presedinte al CA al SRR pentru o perioada de patru ani, de la data de 29 iunie 2010, n.r.) privind numirea presedintelui Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune", se arata intr-un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Cauza acestei decizii este nerespectarea de catre autoritatile competente ale statului a dispozitiilor imperative ale Legii de functionare a Societatii Romane de Radiodifuziune, serviciu public de interes national, periclitand astfel difuzarea programelor sale, se adauga in acelasi comunicat.

In scrisoarea adresata Parlamentului Romaniei, Demeter Andras spune ca unul dintre motivele deciziei sale esta insuficienta fondurilor in ceea ce priveste buna functionare a serviciului public de radiodifuziune. "Serviciul public de radiodifuziune trebuie sa beneficieze de toate mijloacele necesare in vederea accesului direct, permanent si fara distorsiuni la informatile si mesajele destinate tuturor cetatenilor. Cu toate acestea, in ultimii 5 ani, fondurile anuale alocate prin bugetul de stat pentru serviciile de radiocomunicatii au fost sub necesarul real al Radioului public", mentioneaza acesta in documentul inaintat celor doua Camere ale Parlamentului.

El a spus ca, in acest sens, a facut numeroase demersuri la presedintele Senatului, al Camerei Deputatilor si la presedintii comisiilor pentru cultura, dar si la presedintii comisiilor de buget, solicitand rectificare bugetara, si a initiat demersuri catre premierii si ministrii Finantelor publice.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Aceste demersuri, spune Demeter Andras, nu au primit solutionari concrete, ci au avut ca raspuns "responsabilizarea excesiva a celor doi parteneri contractuali SRR si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR)".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.