Ministerul Educatiei: Gesturile de astazi ale unor membri din Consiliul General al CNATDCU sunt politice, fara nicio relevanta stiintifica.

Consiliul National de Etica este singurul organism abilitat sa constate si sa stabileasca sanctiuni pentru abaterile de la norme de conduita, inclusiv fapta de plagiat, precizeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (C.N.A.T.D.C.U.) este un organism consultativ, la nivel national, alcatuit pe criterii de prestigiu profesional si moral din care pot face parte cadre didactice si cercetatori.

Consiliul de Atestare: Ponta a PLAGIAT

In plus, institutia explica faptul ca prin Ordinul ministrului Educatiei nr. 4608 publicat astazi, 29 iunie 2012, in Monitorul Oficial al Romaniei, nu se decide desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, ci reorganizarea acestuia, din motive care nu au niciun fel de legatura cu elemente vehiculate in dezbaterea publica.

Liviu Pop: Toate deciziile CNATDCU sunt nule

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca toate deciziile luate vineri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara.

"Toate deciziile luate vineri de Consiliul General al CNATDCU sunt nule pentru ca nu a fost intrunit cvorumul necesar unei sedinte statutare, respectiv doua treimi din totalul de 20 de membri", a spus minstrul.

Pop a mai declarat ca deciziile trebuiau votate de 14 dintre cei 21 de membri ai Consiliului General.

Cvorumul de doua treimi pentru aprobarea deciziilor in Consiliul General este mentionat atat in actualul regulament de functionare, cat si in cel anterior.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.