Ministerul Sanatatii va sustine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului national de asigurari social de sanatate, precum si scutirea cetatenilor de la plata acestui document.

Guvernul a aprobat miercuri Ordonanta de urgenta pentru modificareaa Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Conform actului normativ, pentru plata si distributia cardului national de asigurari sociale de sanatate se va incheia un contract intre Minister si Imprimeria Nationala.

“Aveam semnale ca nu toti asigurarii ar fi fost de acord sa plateasca producerea cardului. Din aceasta cauza am discutat cu reprezentantii Ministerului de Finante si am gasit o solutie financiara prin care sa suportam de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel incat sa ne asiguram ca toti cetatenii vor primi acest card”, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Costul unui card este estimat la circa 2 euro, iar lunar Imprimeria Nationala va putea produce 1 milion de exemplare.

Cardul national de sanatate se va emite pentru dovedirea calitatii de asigurat si poate fi utilizat numai in Romania. Cardul va cuprinde date privind istoricul medical al pacientului si va fi utilizat in tot sistemul medical, de la medicul de familie, spital, farmacie pana la sistemul de urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.