De miercuri, centrele de sanatate multifunctionale pot fi infiintate si de catre autoritatile locale.

La propunerea Ministerului Sanatatii, in sedinta de Guvern, a fost aprobata Ordonanta de urgenta pentru modificarea art. 5 din Ordonanta Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unitatilor sanitare publice de interes judetean si local.

Conform actului normativ, infiintarea centrelor de sanatate multifunctionale se poate face si de catre autoritatile locale care detin management spitalicesc.

Centrele nou constituite vor fi unitati sanitare cu personalitate juridica, infiintate prin act administrativ al conducatorului autoritatii administratiei publice locale, cu avizul conform al Ministerului Sanatatii si al Ministerului Administratiei si Internelor.

Pana la aprobarea acestui act normativ centrele de sanatate multifuncționale puteau fi organizate numai ca unitati fara personalitate juridica, in structura spitalelor judetene, municipale sau orasenesti si asigurau servicii de sanatate prin cabinete medicale, spitalizare de zi si servicii de laborator.

“In acest moment avem infiintate doar 4 astfel de centre multifunctionale in judetele Arges, Hunedoara, Valcea si Mehedinti. Prin masura de astazi urmarim creșterea numarului acestor unitati care sunt structuri flexibile capabile sa raspunda nevoilor de sanatate ale comunitatilor locale“, a declarat dr. Vasile CEPOI, ministrul Sanatații

Conform noului act normativ, centrele de sanatate multifunctionale cu personalitate juridica, vor avea o structura formata din cabinete de specialitate, spitalizare de zi cu 5 pana la 20 de paturi, laborator de analize medicale de radiologie si de imagistica medicala, precum si alte structuri medicale fara paturi de spitalizare continua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.