Social 24 Iunie 2012 11:17
Prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisa la limba si literatura romana - se va desfasura luni, 25 iunie.

Sunt asteptati sa participe 190.291 de elevi, care vor sustine examenul in 4.516 unitati de invatamant. Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a elaborat 10 variante de subiecte, in conformitate cu programa pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a si cu modelul evaluarilor internationale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate si permit rezolvarea in 120 de minute.

Este strict interzis accesul cu materiale ajutatoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Frauda si tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenti, cadre didactice de alta specializare decat cea corespunzatoare disciplinei la care se sustine proba, proveniti din unitatea de invatamant in care are loc examenul.

Fiecare sala de examen va fi dotata cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru nr. 5219/29.08.2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.