In ultimele 24 de ore s-au inregistrat peste 6.000 de apeluri la serviciile de ambulanta si SMURD, informeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

169 de oameni au fost rapusi de canicula si au fost transportati la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica, serviciilor de ambulanta si unitatilor de primiri urgente activarea planurilor de masuri pentru zilele caniculare, astfel incat riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate sa poata fi reduse”, a declarat intr-o conferinta de presa dr. Alexandru RAFILA, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Oficialul MS a cerut serviciilor de ambulanta alertarea echipajelor si suplimentarea acestora, acolo unde numarul solicitarilor este in crestere.

Directiile de sanatate publica trebuie sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Pentru acest demers, in cadrul primariilor, a farmaciilor, in dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi identificate, amenajate si marcate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.