Un sondaj realizat de Liga Studentilor Romani in strainatate arata ca mai mult de jumatate dintre studentii plecati la studii nu ar reveni in Romania.

Peste 30% dintre studentii romani care au invatat sau studiaza in strainatate nu vor sa se intoarca acasa dupa finalizarea studiilor sau in viitorul apropiat, iar 31% sunt nehotarati, releva studiul citat de evz.ro.

Cei mai multi respondenti afirma ca s-ar intoarce in tara numai pentru familie si prieteni.

Cei mai demotivanti factori sunt: oferta educationala (pe 62% nu ii motiveaza deloc), ofertele de angajare (pe 57% nu ii motiveaza deloc), oportunitatile de afaceri (pe 35% nu ii motiveaza deloc), scrie wall-street.ro.

Pentru 89% dintre cei care au luat parte la sondaj, ofertele de munca atragatoare sunt necesare pentru revenirea in tara.

Salariul net minim lunar pentru care tinerii care au participat la sondaj ar accepta sa lucreze in Romania, in primul an dupa intoarcere, porneste pentru 58% dintre ei de la mai putin de 400 de euro si se opreste la 1000 de euro (inclusiv).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.