Morbiditatea nou-nascutilor din mame toxicomane a fost de 78% in perioada 2005 - 2011.

69,5% dintre ei erau in sevraj, rezulta dintr-un studiu al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, specialistii atragand atentia ca alcoolul si fumatul au efecte la fel de negative, scrie mediafax.ro.

Din cele 25.389 de mame toxicomane monitorizate in perioada mentionata, 59% luat heroina si 36%combinau mai multe tipuri de droguri.

Morbiditatea in randul nou-nascutilor din mame toxicomane a fost de 78%, 69,5% fiind in sevraj. Dintre copiii nascuti de mame toxicomane, 30% au fost abandonati in spital, 17% au fost lasati in grija serviciilor sociale si 44% au ramas in familie.

Adrian Abagiu, medic primar boli infectioase si doctor in stiinte medicale, de la Spitalul "Matei Bals" din Capitala, a atras atentia ca depresia si insomnia sunt strans legate de dependenta de droguri la femei, iar nicotina este cel mai frecvent drog utilizat de gravide.

El a declarat ca fumatul si consumul de alcool sunt la fel de periculoase pentru sarcina ca si drogurile, existand o falsa impresie privind faptul ca acestea ar fi mai putin nocive datorita faptului ca sunt "droguri legale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.