Un concediu relaxant se poate transforma uneori pe neasteptate, intr-o perioada plina de griji si de stres daca cel mic se imbolnaveste.

O solutie pentru a preveni sau a rezolva acest lucru este sa pleci de acasa pregatit cu o trusa medicala de concediu.

1. Stabileste cu medicul tau ce medicamente sa ai cu tine in caz de urgenta

,,Inainte de a merge la farmacie si de a alcatui trusa de concediu este foarte important ca parintii sa se consulte cu medicul pediatru sau medicul de familie. El stie cel mai bine istoricul medical al copilului, stie cum reactioneaza acesta la anumite medicamente, care sunt dozele potrivite si modalitatile de administrare", a declarat Cristian Lutan, Director Executiv Adjunct Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Dr Evelina Moraru sfatuieste ca o trusa de medicamente pentru concediu ar trebui sa includa:
- antitermicele - in cazul in care cel mic face febra mare;
- antihistamice - pentru episoadele de alergie sau de urticarie care sunt atat de frecvente;
- antivomitive - pentru ca alimentatia inacdecvata, schimbarea mediului sau chiar raul de masina ii pot provoca celui mic stari de greata sau ameteli.

2. Nu folosi medicamente ramase in urma tratarii altor afectiuni

,,De cele mai multe ori cand copilul se imbolnaveste si prezinta simptome similare cu unele pe care le-a avut in trecut, parintii sunt inclinati sa ii administreze acestuia aceeasi schema de tratament ca in cazul anterior. Parintii trebuie sa ia in calcul ca mai multe afectiuni pot avea simptome comune si este bine sa se consulte cu medicul pediatru inainte de a-i da celui mic medicamentul.” a adaugat dr. Evelina Moraru.

3. Depoziteaza medicamentele la temperaturile indicate pe cutie si departe de accesul copiilor

4. Asigura-te ca ai cantitati suficiente pentru anumite medicamente/siropuri

5. Fiti pregatiti suplimentar in cazul unor destinatii exotice
Pentru parintii care aleg sa calatoareasca impreuna cu copiii intr-o destinatie exotica, trusa medicala nu este suficienta. Ei ar trebui sa discute cu medicul pediatru pentru a vedea daca sunt necesare anumite vaccinuri sau chiar analize speciale inainte.

Citeste si:
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România...
Patronatul Producătorilor...

Copiii nu pot experimenta experiente culinare deosebite, iar in cazul in care au rau de masina sau urca in avion, nu se vor administra medicamente preventiv decat daca medicul le recomanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.