Social 19 Iunie 2012 19:03
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a prelungit pana pe data de 12 aprilie 2013 termenul acordat Romaniei pentru elaborarea unei noi legi privind restituirea bunurilor confiscate in perioada comunista.

Decizia de prelungire a termenului a fost luata pe data de 5 iunie, precizand ca aceasta prelungire „are un caracter exceptional”, iar guvernul roman „trebuie sa informeze Curtea la fiecare trei luni asupra progreselor” in aceasta chestiune, potrivit AFP.

Romania a cerut pe data de 24 aprilie amanarea adoptarii respectivei legi, motivand ca alegerile locale si parlamentare fac aproape imposibila respectarea termenului impus.

Cat da statul pe terenurile agricole confiscate in comunism

Fostul presedintele al Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor (ANRP), Dorina Danielescu, spune ca s-au gasit "nereguli grave" in repartizarea pentru solutionare a dosarelor de despagubire, fara criterii si registre de evidenta, relateaza evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.