Aproximativ 1.000 de romi din Baia Mare se confrunta cu trista alegere de a locui intr-un cartier marginas sau in incinta unui fost combinat chimic, comenteaza AFP, intr-un reportaj realizat in zona Craica.

Reales cu 86 % din voturi la 10 iunie, primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches (USL) da asigurari ca relocarea in incinta fostului combinat Cuprom este o solutie provizorie, relateaza MEDIAFAX.

"Pana in primavara viitoare, cei 1.600 de romi care traiesc la limita saraciei in cartiere marginase se vor muta in locuinte sociale, daca Guvernul este de acord cu finantarea acestora", a declarat el pentru AFP.

Primarul din Baia Mare ofera explicatii privind mutarea abuziva a romilor

Circa 100 de familii s-au instalat pana in prezent in cele trei imobile in care au fost birourile si laboratoarele companiei Cuprom. Incalzirea, apa si electricitatea vor fi platite de primarie. Inconvenientul este ca nu exista decat o toaleta pe etaj si nicio bucatarie.

Primaria afirma ca a creat in apropiere, cu circa 3,5 milioane de euro provenind din fonduri europene, un centru pentru familiile de romi, cu sali de baie, mese gratuite pentru 70 de persoane pe zi si o gradinita.

Cei care vor sa ramana in zona Craica acuza primaria ca le-a taiat bransamentele - ilegale - la reteaua de electricitate si intentioneaza sa sisteze si aprovizionarea cu apa pentru a-i convinge pe cei mai reticenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.