Turistii care au iesit sambata la plaja in statiunea Mamaia au avut parte de o surpriza neplacuta.

Sambata, in zona cuprinsa intre hotelurile Malibu si Doina, pe malul apei, pe o lungime de 500 metri, au aparut irizatii de reziduu petrolier, cu marimea de 1 - 5 centimetri, relateaza evz.ro.

"Se pare ca acestea au aparut in urma fenomenului de hula de fund, manifestat in ultimele zile, agitatia marii aducand catre plaja Mamaia ramasite de poluari istorice din bazinul portuar al Marii Negre”, se preciza in comunicatul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral.

ABADL a tinut sa mentionez ca acest fenomen este unul care se manifesta foarte rar, odata la 7 - 8 ani, de regula la inceputul sezonului estival.

Catalin Anton, purtatorul de cuvant al Apelor Romane a declarat astazi ca au foste colectat manual si cu utiliaje speciale circa cinci kilograme de produs petrolier degradat (turte sferice) si a fost curatata toata zona.

"Zona urmeaza sa fie monitorizata in continuare de catre inspectorii Aba Dobrogea-Litoral. Apa de imbaiere nu este afectata de irizatii de produs petrolier", a spus el, citat de zf.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.