Strandurile au inceput sa se aglomereze, in ciuda faptului ca apa tratata cu clor prezinta numeroase riscuri de sanatate.

"Bazinele cu clor sunt periculoase pentru copiii mici fiindca pot sa faca tot felul de alergii ", spune Ana Maria Venczel, instructor de inot.

Totusi sunt si stranduri cu ultra-violete sau electroliza cu sare, acestea din urma fiind varianta recomandata pentru bebelusi si copii mici. Electroliza face ca apa sa fie sarata, dar nu la fel ca cea din mare, care este de 15 ori mai concentrata, relateaza stirileprotv.ro.

Clorul este iritant pentru mucoase, spun specialistii si determina rinite insotite de infectarea urechii. Tratarea apei cu clor insa este o operatiune mult mai ieftina. Asa se face ca biletul de intrare la strandurile unde este folosit costa 10 lei, fata de 50 de lei, la o piscina tratata cu sare sau UV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.