Social 17 Iunie 2012 17:18
Politia Rutiera ofera indicatii pentru rute alternative spre mare, avand in vedere ca se asteapta la un trafic intens in weekend.

Tinand cont de faptul ca meteorologii au prognozat pentru acest sfarsit de saptamana vreme frumoasa, este posibil ca in a doua parte a zilei de vineri si in weekend sa apara probleme de fluenta a traficului rutier atat spre statiunile montane de pe Valea Prahovei, cat si catre litoral, informeaza Politia Rutiera.

Pentru evitarea aglomeratiei, daca va fi cazul, se pot folosi urmatoarele rute alternative:
- spre munte:

  • DN1 Bucuresti – Ploiesti – DN1A – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov;
  • DN7 Bucuresti – Baldana – DN71 Baldana – Targoviste – Sinaia.

- spre mare:
  • Autostrada A2 Bucuresti – Drajna – DN21 Drajna – Slobozia – DN2A Slobozia – Harsova – Constanta.
  • DN2 Bucuresti – Urziceni - DN2A Urziceni – Slobozia – Harsova – Constanta.
Cei interesati sa-si petreaca weekend-ul ce vine la mare ar tebui sa stie ca indicele de confort termic pe litoral se apropie de pragul critic (80). Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, indicele va fi de 74 de unitati la Cernavoda si Mangalia, 72 la Medgidia si Constanta, scrie jurnalul.ro.

Vestea buna este ca meteorologii nu au mai emis cod portocaliu de radiatii ultraviolete pentru litoral. Momentan, nivelul radiatiilor se situeaza la nivelul 7.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.