Primul tratament contra tantarilor din Bucuresti a inceput de la 11 iunie si se desfasoara, noaptea, timp de cinci zile.

Tratamentele sunt aplicate pe malurile lacurilor, in parcuri, gradini si spatii verzi. Si cimitirele sunt stropite. Operatiunile de combatere a tantarilor au fost intarziate de vremea ploioasa.

Azi se trateaza zonele cu vegetatie (parcuri, cimitire, gradini, zone rezidentiale etc.), urmand ca, maine si poimaine, acestea sa fie efectuate la aliniamentele stradale, relateaza adevarul.ro.

Tratamentele de exterior pentru combaterea tantarilor se executa prin pulverizarea de insecticid cu ajutorul generatoarelor de ceata rece tip ULV (Ultra Low Volume) montate pe autoturisme, potrivit municipalitatii.

"Acestea vor fi executate intre orele 20:00 si 1:00, cand perioada de activitate a tantarilor este maxima. Tratamentele de exterior pentru combaterea tantarilor vor continua, in functie de conditiile meteorologice, pana la sfarsitul lunii septembrie", se mai arata in comunicatul primariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.