Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a publicat marti, 12 iunie, pe pagina web a institutiei programele scolare pentru ciclul inferior din invatamantul primar (clasa I si clasa a II-a).

Documentele sunt supuse dezbaterii publice, astfel incat toti cei interesati au posibilitatea de a contribui in scris, cu sugestii si propuneri constructive. Opiniile pot fi transmise incepand de miercuri, 13 iunie 2012, timp de doua saptamani.

Proiect de programa scolara - clasa I

Proiect de programa scolara - clasa a II a

Programele prevad materii precum: Limba si comunicare, Consiliere si orientare, Arte si tehnologii, Matematica si stiintele naturii, Om si societate, Sanatate si motricitate, dar si programe scolare pentru religie si pentru sapte minoritati.

In anul scolar 2013-2014 se va lucra la clasa pe baza noilor manuale si a ghidurilor pentru profesori care vor acompania aceste manuale (elaborate conform unui nou plan de invatamant si pe baza noilor programe scolare) doar la clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a V-a si anul I al scolii profesionale.

In ceea ce priveste planul de invatamant si noile programe scolare pentru clasa a IX-a - ruta liceala, desi Legea Educatiei Nationale este in vigoare din luna februarie 2011, s-a constatat ca, in tot acest timp, la nivelul MECTS nu au fost parcursi pasii necesari elaborarii acestor documente.

Drept urmare, ministrul Liviu Marian Pop a solicitat masuri urgente din partea departamentelor responsabile din minister pentru remedierea in timp util a acestei disfunctionalitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.