Dan Matei Agathon considera ca turismul romanesc are o sansa nebanuita in urma problemelor turismului din Grecia.

"Realocarile de turisti si reorientarea tur-operatorilor straini, speriati de derapajele Greciei, pot fi o sansa nesperata de pe urma careia Romania sa castige un aflux semnificativ de turisti straini", a declarat presedintele presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

Agathon si-a indreptat atentia si catre Turcia, care a ridicat tarifele pentru sezonul 2012, bazandu-se pe brandul de tara. Aceasta masura insa a dus la o micsorare relativa a cererii de pachete turistice in Turcia. Din pacate nu va fi asa de usor pentru Romania sa preia un eventual aflux de turisti.

"Este obligatoriu ca intentia de a participa la realocarea turistilor straini care vor ocoli Grecia sau Turcia in acest an sa ajunga si la ministerul de resort care are de luat cateva decizii importante in ceea ce priveste facilitatile fiscale oferite hotelierilor. Cu taxele aflate la un nivel ridicat, hotelierii romani nu vor putea sa fie competitivi pe piata europeana in ceea ce priveste oferta de preturi. Nu in ultimul rand, este nevoie de o conlucrare a fortelor din industria turistica autohtona pentru a pune la punct un plan national de revigorare a ofertei romanesti si a putea astfel profita de pe urma modificarilor de pe piata europeana a turismului". a explicat Agathon.

Citeste si: Turismul din Romania a generat venituri de doar 1,5 mld. euro in 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.