15 membri ai unei grupari infractionale sunt acuzati de DIICOT ca au furat marfuri transportate in camioane, in valoare de peste 300.000 de euro.

Metoda de furt insa este cu adevarat spectaculoasa. Hotii se apropiau de camionul-tinta care se afla in miscare si furau marfuri in timp ce atat automobilul lor si camionul goneau pe sosele, relateaza MEDIAFAX.

Procurorii DIICOT fac, marti dimineata, 21 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Hunedoara si Alba, fiind vizati 15 membri din acest grup.

Indivizii sunt acuzati ca in perioada martie-mai, au furat, pe timp de noapte si prin efractie, diverse marfuri din camioane aflate in miscare, in timpul deplasarii acestora pe drumuri nationale, in special pe raza judetelor Valcea, Alba, Sibiu si Hunedoarsa.

"Este important de mentionat metoda inedita si riscanta prin care membrii gruparii savarseau faptele de sustragere si care le asigura reusita activitatii infractionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un prim autoturism circula in fata TIR-ului vizat pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati", au precizat procurorii.

Unul dintre invinuiti, aflat in acest ultimul autoturism, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota, de unde taia sigiliile si forta usilor din spate ale camioanelor, furand bunurile transportate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.