Ministrul delegat al Internelor, Ioan Rus, a declarat ca in unele zone din tara Politia Locala a actionat ca agent electoral al unor primari si ca are in vedere schimbarea prerogativelor acestei institutii.
"Sunt locuri unde constatam ca Polita Locala se manifesta mai mult ca agent electoral al primarului in functie, decat ca institutie menita si ea sa apere ordinea si siguranta cetateanului si chestiuni ce tin de ordinea de drept intr-o comunitate. Nu peste tot este asa. Sunt locuri unde Politia Locala isi face treaba, dar sunt locuri sau momente in care se manifesta ca si un agent electoral privat al primarului in functie - egal ca-i PSD, PDL, PNL sau din care partid face parte primarul", a declarat Rus, potrivit HotNews.ro.

Ministrul a mai afirmat ca dupa alegerile locale se va face o analiza completa privind intregul proces de desfasurare a alegerilor si a rolul Politiei Locale. “Vom vedea in ce masura aceste concluzii ne vor face sa gandim in vreun fel sau altul chiar schimbarea prerogativelor acestui tip de Politie”, a spus Ioan Rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.