Social 10 Iunie 2012 14:10
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo de furtuni, ce vizeaza zonele din vest, nord si centrul tarii pentru perioada 10 iunie, ora 15 - 11 iunie, ora 18.

“De duminica dupa-amiaza pana in seara de luni, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile vestice, nordice si centrale si se va manifesta prin fecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si averse ce vor avea si caracter torential”, se mentioneaza in atentionarea ANM.

Pe arii restranse vor fi vijelii si va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala si in noaptea de sambata spre duminica in vest, nord-vest si la munte, dar si pe spatii mai restranse.

Totodata, meteorologii au atentionat ca in dupa-amiaza zilelor de sambata si duminica, indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi usor pragul critic de 80 in Banat, local in Crisana si Oltenia si pe arii restranse in rest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.