Subiectele la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana au un grad mic de complexitate, ne asigura Ministerul Educatiei (MECTS).

Reprezentantii institutiei spun ca elevii vor avea nevoie doar de 10-15 minute pentru tratarea lor integrala, scrie gandul.info.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna, au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE).

BAC-ul incepe mai tarziu din cauza alegerilor locale

Subiectele cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, precum si itemi corespunzatori descriptorilor de competente din programele pentru bacalaureat, potrivit ministerului.

Conform datelor transmise de inspectoratele scolare, pentru sustinerea probelor orale, care vor avea loc in liceele de provenienta ale candidatilor, s-au inscris peste 200.000 de elevi.

340.000 de absolventi s-au inscris sa dea BAC-ul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.