Multi dintre cei 81 de sefi de promotie 2005 ai Universitatii Bucuresti isi cauta de lucru ca niste chiulangii de rind. Universitatea nu-i poate ajuta, dar ieri le-a dat diplome si le-a spus ca-s cei mai buni.

Dragos Niculescu a avut, la sectia de biologie a Facultatii de Biologie, numai note perfecte: a terminat cu media 10 si spune ca n-a avut decit o absenta in toata facultatea, cind a trebuit sa lipseasca de la un curs ca sa dea un examen. Face un master in neurobiologie si e in tratative cu un institut ca sa-l angajeze ca asistent de cercetare pe un salariu de patru milioane si ceva.

"Am incercat sa invat bine"

Sefa de promotie a sectiei de rusa din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine nu vrea prea mult: o slujba de traducator sau interpret, in orice domeniu: "Am incercat sa invat cit mai bine, si de aceea nu am avut pina acum serviciu, abia in anul IV am avut o colaborare".

Cea mai buna din sectia de Comunicare si Relatii Publice a Facultatii de Litere, Alina Mazilu si-a gasit din facultate un job la o multinationala, care nu se zgirceste la training-uri, insa nu lucreaza pe domeniul in care s-a pregatit patru ani.

Cu studii europene a ajuns PR la teatru

Iar sefa de promotie de la Studii Culturale Europene ar vrea sa lucreze la Ministerul Afacerilor Externe, pe afaceri europene, insa deocamdata lucreaza in departamentul de PR al unui teatru. Cea mai lunga cale pina la a-si face meseria pe bani buni pare ca trebuie sa o bata sefa de promotie de la sectia de pictura bisericeasca, de la Teologie. "In facultate pictam la Manastirea Plumbuita. Ma trezeam la ora 5.00 dimineata, dormeam trei ore pe noapte. Icoanele si mozaicurile le pictam pe banii mei. Mi s-au si furat dintre ele". Ca sa fie recunoscuta de BOR si sa poata picta biserici pe cont propriu, ea mai trebuie sa faca 600 de zile de ucenicie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.