Perioada de proba a retetei electronice s-a amanat cu o luna. Initial faza experimentala ar fi trebuit sa inceapa la 1 iunie, dar problemele logistice au impiedicat doctorii si angajatii CNAS sa o foloseasca.

Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor va fi introdus, experimental, la 1 iulie, iar daca nu vor fi probleme, noul tip de reteta va fi obligatoriu din august, a declarat, miercuri, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Prima zi a retetei electronice: Nimeni nu a folosit-o

"Reteta electronica nu a putut fi introdusa la 1 iunie, pentru ca au fost disfunctionalitati in sistem", a mai spus Cepoi, citat de MEDIAFAX.

Softul pentru reteta electronica este functional, fiind facute demonstratii in acest sens, insa reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, fostul director al CNAS, Dorin Ionescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.