Doar 1,5% din licitatiile organizate de institutiile publice in perioada ianuarie - mai 2012 au respectat normele in vigoare, potrivit unei analize realizate de Ordinul Arhitectilor Bucuresti.

Ordinul sustine ca autoritatile publice au luat in considerare doar pretul cel mai scazut, nu si calitatea proiectelor, relateaza hotnews.ro.

De asemenea, arhitectii au reclamat faptul ca nu sunt invitati sa faca parte din juriile de atribuire a licitatiilor, care au legatura cu domeniul lor de activitate, desi legea o impune, fapt care duce la o scadere a calitatii proiectelor.

Analiza cuprinde 67 de licitatii publice organizate in perioada ianuarie - mai 2012, 51 in tara si 16 la Bucuresti.

"Aceste licitatii au probleme extrem de diverse, iar solutiile pentru care se opteaza nu iau in calcul calitatea arhitecturii, protectia mediului, calitatea executiei, oportunitatea investitiei sau impactul pe termen lung. Ne dorim ca prin acest demers sa tragem un semnal de alarma ca nu se respecta legea", a declarat presedintele OAR Bucuresti, Mircea Ochinciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.