Reteta electronica a intrat "in teste" in mod oficial, iar de la 1 iulie ar trebui sa devina obligatorie.

Daca pana acum reprezentantii Casei Nationale de Asigurari sustineau ca sistemul electronic de prescriptie va fi un real succes pentru sistemul sanitar din Romania, acum se pare ca problemele pe care le are il impiedica sa functioneze, iar Ministerul primeste informatii contradictorii privind situatia din tara.

Reteta electronica: Intre termene limite si handicapuri

Informatiile pe care le avem sunt contradictorii, de aceea vom discuta aceste aspecte privind introducerea retetei electronice si daca constatam ca sunt probleme se are in vedere o eventuala amanare a introducerii acesteia", a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi., citat de adevarul.ro.

Ministrul Sanatatii a cerut, astazi reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa ii prezinte, in regim de urgenta, o informare cu privire la implementarea sistemului de prescriere prin reteta electronica.

Ministrul Sanatatii s-a interesat asupra avantajelor pe care le aduce implementarea acestui sistem atat pentru medicii prescriptori si farmacii, cat si pentru pacienti. De asemenea, ministrul Sanatatii a cerut sa stie exact care sunt dotarile necesare cabinetelor medicilor prescriptori si farmaciilor pentru functionarea sistemului.

Cepoi a mai solicitat strategia de informare a furnizorilor de servicii cu privire la utilizarea sistemului de prescriere a retetei electronice si a cerut ca toate casele de asigurari de sanatate sa fie implicate in acest proces de informare.

CNAS: Reteta electronica va fi functionala din iunie si obligatorie din iulie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.