Aproximativ 500 de adolescenti sunt in prezent in centre de reeducare si in penitenciare pentru minori sau tineri din tara, multi dintre ei fiind ajunsi aici direct de pe bancile scolilor.

Programul de recuperare a minorilor aflati in detentie sau in executarea unei masuri educative de care acestia beneficiaza corespunde celor celor trei secvente ale traseului executional, respectiv perioada de adaptare institutionala, executarea propriu-zisa si pregatirea pentru eliberare.

Wall-Street.ro a realizat o analiza despre cum sunt educati tinerii.

Instruire scolara

Aceasta forma de educatie este adresata tuturor minorilor, indiferent de varsta si nivelul de pregatire anterior intrarii in centrele de reeducare si in penitenciar.

Este organizata in forma invatamantului primar, gimnazial si liceal.

Formare profesionala

Este organizata sub forma scolilor de arte si meserii/claselor de liceu cu profil tehnologic sau a cursurilor de calificaare profesionala, realizate in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca.

Citeste mai multe despre educatia tinerilor din inchisori pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.