Social 3 Iunie 2012 11:30
Pata de petrol s-a oprit in zona barajului de la Draganesti si se intinde pe mai putin de un kilometru.

Zeci de de echipe de interventie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt , Apele Romane si S.C Conpet S.A actioneaza in zona Draganesti Olt, vineri, pentru neutralizarea undei de titei, relateaza MEDIAFAX.

Pata de titei de pe Oltet este de neoprit: Petrolul a ajuns si in Olt

Potrivit comandantului de la ISU Olt, Marin Pica, pata de titei este acum compacta, echipele de interventii montand alte doua baraje plutitoare, unul in amonte si altul in aval.

"Noi avem pe teren 25 de oameni de la ISU Olt, care au facut echipe cu cei de la Conpet si Apele Romane. Am montat alte doua baraje plutioare. Unul in amonte si unul in aval. Am pus practic bureti si dupa baraj, ca sa fim siguri ca nu trec mici pete spre Dunare", a declarat Marin Pica.

El a precizat ca pata de petrol a fost mult diminuata pentru ca in zona s-a actionat cu patru vidanje cu ajutorul carora au fost extrase 25 de tone de titei din Olt. Situatia este monitorizata si de lucratorii de la Apele Romane care iau probe din apa de cateva ori pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.