Clasele vor putea avea, din anul scolar 2012-2013, mai mult de 25 de elevi, a decis Guvernul, miercuri, printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Legii educatiei nationale.

Suplimentarea numarului de elevi poate avea loc doar in situatii exceptionale si numai cu aprobarea inspectoratului scolar, pe baza unei justificari corespunzatoare.

"Potrivit proiectului aprobat astazi (miercuri - n.r.), formatiunile de prescolari din grupa mare sau de elevi pot functiona, in situatii exceptionale, sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului scolar, pe baza unei justificari corespunzatoare, tinand seama de incadrarea in costul standard per elev si in numarul maxim de posturi aprobat pentru invatamantul preuniversitar la nivelul judetului, respectiv municipiului Bucuresti", se precizeaza intr-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seara, de Ministerul Educatiei .

Acelasi demers legislativ, spun reprezentantii ministerului, permite asigurarea incadrarii cu personal didactic titular la clasa pregatitoare, prin asigurarea mobilitatii personalului didactic titular de la o unitate de invatamant la alta, precum si dintr-o localitate in alta, pe tot parcursul anului scolar.

Tot miercuri, Guvernul a alocat fonduri totale de 23 milioane lei pentru dotarea materiala aferenta celor 5.500 clase pregatitoare de la nivel national si a modificat, prin ordonanta de urgenta, Legea Educatiei in vederea pregatirii profesorilor de la aceste clase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.