Social 30 Mai 2012 12:42
Scriitorul si profesorul Gabriel Liiceanu si lingvistul Marius Sala, vicepresedinte al Academiei Romane, au fost decorati cu Ordinul National "Steaua Romaniei".

Distinctiile au fost acordate prin doua decrete semnate de presedintele Traian Basescu, publicate marti in Monitorul Oficial, relateaza MEDIAFAX.

Liiceanu a primit Steaua Romaniei in grad de Ofiter, "in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa activitate, pentru activitatea manageriala dovedita, prin care a deschis iubitorilor de carte noi posibilitati de a avea acces la cultura, fiind un model pentru tanara generatie".

Marius Sala a fost decorat la propunerea presedintelui Academiei Romane, Ionel Haiduc, cu Steaua Romaniei in grad de Cavaler, "in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa activitate dedicata cercetarii si conservarii unei limbi romane autentice, pentru promovarea stiintei si culturii nationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.