Social 30 Mai 2012 10:21
Senatul a adoptat tacit, marti, o initiativa legislativa prin care se propune infiintarea "Muzeului Comunismului".

Potrivit initiatorilor, aceasta institutie ar urma sa fie subordonata Ministerului Culturii, din partea caruia va primi finantare. Muzeul va putea primi, de asemenea, donatii, supuse legislatiei romanesti in vigoare in acest domeniu.

Muzeul va functiona, asa cum se mentioneaza in initiativa legislativa, intr-o cladire pusa la dispozitie de autotitati in municipiul Bucuresti.

"Chiar daca nu a fost o perioada de bun augur, nu avem dreptul sa ne negam istoria", mentioneaza, printre altele, initiatorii acestei legi in expunerea de motive.

In punctul de vedere inaintat Parlamentului, Guvernul a precizat ca nu sustine adoptarea acestei initiative legislative.

Reprezentantii Executivului au apreciat ca este discutabila infiintarea unei astfel de institutii publice in subordinea Ministerului Culturii, intrucat, cel putin partial, s-ar crea un paralelism institutional nejustificat, in conditiile existentei Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, scrie MEDIAFAX.

Proiectul legislativ urmeaza sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.