46% dintre romani sunt supraponderali, iar 4% sunt subponderali, arata un studiu al ISRA Center.

Majoritatea romanilor (64%) si-au mentinut greutatea constanta in ultimul an in vreme ce 11% au slabit iar 23% s-au ingrasat. Ciorba / supa, produsele lactate, cartofii prajiti / piure si salatele sunt alimentele care nu lipsesc din meniul saptamanal al romanilor.

Persoanele in varsta (50-65 de ani) obisnuiesc sa consume mai mult ciorbe si mai putin salate. Consumul de ciorba scade odata cu cresterea nivelului de educatie, in schimb creste consumul de salate si gratar, arata studiul ISRA Center, citat de medlive.ro.

Mesele zilnice ale romanilor

- 85% dintre romani iau cina zilnic;
- fumatorii obisnuiesc intr-o masura mai redusa (doar 45%) sa ia micul dejun decat nefumatorii (67%);
- 78% dintre romanii din mediul urban iau pranzul zilnic, procent care creste in randul persoanelor cu educatie primara (89%);
- 69& dintre romanii din mediul urban sa ia gustari intre mese.

Peste 90% dintre medici de familie apreciaza ca romanii nu iau masa regulat, consuma multe grasimi si mancaruri grele, consuma multa sare si mult zahar, iar masa de seara este cea principala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.