Elevii care nu au reusit sa promoveze bacalaureatul dupa doua sesiuni vor fi nevoiti sa plateasca a treia sesiune.

Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat prevede ca absolventii au dreptul sa sustina examenul de BAC, fara taxa, de cel mult doua ori. Anul trecut a fost introdusa pentru prima oara aceasta prevedere.

Candidati din promotii anterioare care se vor prezenta la toate probele Bacalaureatului 2012 vor achita suma de 230 de lei, potrivit unei note a Inspectoratului Scolar judetean Bacau.

Cei care nu sustin toate probele examenului de bacalaureat achita suma de 39 lei/proba, scrie hotnews.ro.

Alte taxe
- Obtinerea atestatului de catre absolventii claselor de matematica-informatica, intensiv informatica, ai claselor cu studiu intensiv si bilingv al limbilor straine si cu predare in limbile minoritatilor, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea invatatori - educatoare: 60 lei/candidat.
- Examenul de certificare a competentelor profesionale in invatamantul liceal, filiera vocationala si tehnologica, nivel 1, 2 si 3, taxa este de 60 lei/candidat.
- Taxa pentru sustinerea examenului de certificare a competentelor profesionale nivel 3 avansat (a treia sustinere) se stabileste la nivelul centrului de examen, informeaza nota citata. Inspectoratul scolar judetean Bacau precizeaza ca taxa a fost stabilita la 160 de lei.

Citeste si: Incep inscrierile pentru prima sesiune de BAC din 2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.