Cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin si alti iubitorii ai Deltei Dunarii cu stare vor sa readuca traditiile si bunul simt pe canalele rezervatiei.

Primul pas in acest sens este conceperea si impunerea unui cod nautic al bunului simt, relateaza MEDIAFAX.

"A devenit o rusine sa tragi la rame, sa vaslesti in barca. Oamenii Deltei nu-i mai respecta pe cei care fac asta, ba chiar rad de ei si li se pare ca cine n-are motor la barca e de rang inferior", a declarat Ivan Patzaichin.

"Trebuie sa facem ordine in transportul in Delta", a spus Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei "Salvati Dunarea si Delta", in discursul sau de la prezentarea codului nautic al bunului simt pentru Delta Dunarii.

ONG-urile lui Patzaichin si Mihaiu, alaturi de Asociatia de Ecoturism din Romania si de cativa parteneri de la Romanian Boat Show au propus cateva masuri de reglementare a traficului nautic, "niste reguli simple, de bun simt", pe care sa le introduca intr-un cod ce ar urma apoi sa fie pus in aplicare de autoritatile responsabile din zona.

Initiatorii proiectului sunt constienti ca in Delta nu exista alternativa la transportul nautic, insa propun "un echilibru" intre trafic, viteza si grija pentru natura si turism.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.