Mai multe posturi de medici, asistenti medicali, dar si de personal admnistrativ vor fi deblocate, in perioada urmatoare, in sistemul sanitar.

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat, astazi, Hotararea de Guvern privind ocuparea unui numar de 500 de posturi vacante din sistemul sanitar.

“Este un prim pas pe care il facem pentru profesionistii din sistemul sanitar. Masura vine in sprijinul unitatilor publice din sistemul sanitar care se confrunta cu un important deficit de personal, atat personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, dar si alte categorii, nemedical, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

Dintre cele 500 posturi ce urmeaza a fi deblocate, 300 vor fi repartizate spitalelor judetene de urgenta, spitalelor care asigura asistenta medicala de urgenta pentru adulti si copii din municipiul Bucuresti, serviciilor de ambulanta si institutelor si centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar.

Restul de 200 posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iasi pentru demararea activitatii, si Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Spiridon" Iasi in vederea reorganizarii activitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.