Elevii de gimnaziu vor avea un nou motiv de stres, dupa ce prim-ministrul Victor Ponta a anuntat ca pe langa bacalaureat si testele nationale vor fi supravegheate video.

Astfel, in toate cele 6.400 de clase in care au loc teste nationale vor exista camere video.

“Ma intereseaza sistemul de supraveghere cu camere video a examenelor; e un sistem care trebuie pastrat si intarit. Sunt absolut hotarat sa dau tot sprijinul necesar pentru combaterea oricarei tentative de frauda si nimeni nu trebuie sa obtina rezultate altfel decat pe munca sa directa”, a spus premierul, potrivit HotNews.ro.

El a mai explicat ca s-a raportat de catre autoritatile locale ca in toate centrele de evaluare exista capacitatea de supraveghere a testelor nationale si a examenelor de bacalaureat.

Ministerul Educatiei va fi obligat sa contracteze prin incredintare directa softul necesar examenului de Bacalaureat, deoarece fosta administratie nu s-a preocupat de semnarea contractelor pentru acest serviciu, a declarat premierul Victor Ponta.

"Conducerea ministerului este obligata sa negocieze direct pentru softuri, deoarece nu au fost incheiate contractele, probabil asta s-a si dorit", a spus Ponta, la finalul discutiei, conform stirileprotv.ro.

Potrivit premierului, costul pentru cinci softuri necesare Bacalaureatului se ridica la 280.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.