Social 20 Mai 2012 09:59
Presedintele Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, sustine ca politistii se afla de multe ori in imposibilitatea de a actiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului, sustinand, totodata, ca foarte putine dintre masinile din dotare sunt in stare de functionare.

"Avem probleme la nivelul intregii tari in ceea ce priveste logistica necesara pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, in ceea ce priveste combustibilul, piesele de schimb. Exista practica de a se baza institutia pe resursele financiare ale politistilor. Sa spuna ca se descurca, trebuie sa se descurce. Ei bine, de ceva vreme nu se mai pot descurca, desi au interesul de a-si indeplini sarcina de serviciu si constientizeaza ca au nevoie de o masina care sa fie in stare de functionare. E interesul lor in primul rand, dar din cauza reducerilor salariale acest lucru nu mai e posibil. Din numarul mare de masini care sunt in dotare, foarte putine sunt in stare de functionare. Multe nu indeplinesc conditiile tehnice si as mai da un exemplu: imposibilitatea de a actiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului. Avem situatii concrete in tara: daca eu trebuie sa alerg dupa suspect cu masina, risc sa raman fara carburant", a spus Lincu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, au fost cazuri in tara cand politistii aflati in urmarire au solicitat colegilor din teren ajutor pentru prinderea suspectului intr-o alta zona, dupa ce au ramas fara carburant.

"Am aflat de situatii in care dau prin statie (unui alt echipaj - n. r.), ca sa nu se faca de ras, sa opreasca in alta parte. Sau apeleaza la un alt echipaj sa aduca etilotestul, ca nu au minimul necesar. Aceste aspecte au fost remarcate si de actualul ministru de Interne", a afirmat Lincu.

Reprezentantii Pro Lex spun ca au trei pretentii de la noul ministru de Interne: sa asigure resursa financiara necesara desfasurarii activitatii politienesti si de salarizare a angajatilor, sa asigure cadrul legislativ necesar desfasurarii acestei activitati si sa stabileasca liniile directoare de urmat ale institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.