Curtea de Apel Bucuresti a luat in discutie recursurile facute de procurori, de Sorin Ovidiu Vintu si de Ion Ilie Cezar in dosarul in care cei doi sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita.

Avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au depus la dosarul cauzei o inregistrare audio a unei discutii dintre Sebastian Ghita si Sorin Enache, despre care Vintu a aratat in sala de judecata ca ar cuprinde "marturisirea lui Enache si esenta integrala a acestui dosar".

Totodata, avocatii lui Vintu au cerut reaudierea clientului lor, dar si audierea martorului Sorin Enache, cu privire la cele ce reies din acea inregistrare audio.

Sorin Ovidiu Vantu va fi eliberat

Procurorul de sedinta s-a opus solicitarii, iar in final instanta i-a cerut detalii despre aceasta proba lui Sorin Ovidiu Vintu. In acest context, Vintu a aratat instantei de judecata ca suportul pe care se afla inregistrarea i-ar fi fost "aruncat" pe geamul masinii cand se afla la un stop la semafor, de un presupus angajat SRI, scrie MEDIAFAX.

Vintu a admis ca nu are certitudinea ca cel care i-a dat aceasta inregistrare este angajat al Serviciului Roman de Informatii, dar a aratat ca ea ar fi fost facuta la momentul la care SRI a operat interceptarile in dosarul de santaj.

"Inregistrarea provine de la SRI. Mi-a inmanat-o cineva la un stop inainte de a-mi fi luat permisul. Un personaj pe care nu-l cunosc. Un barbat, suspectez, dupa silueta vazuta de la spate. Am verificat empiric daca vocile corespund. Sunt si securisti de bine acolo", au fost raspunsurile date de Vintu la intrebarile succesive ale instantei.

"Cred ca personajul era de acolo (SRI, n.r.), nu am o certitudine. Probabil acel domn, nemultumit fiind, probabil, s-a decis sa ma ajute", a precizat Vintu, dupa ce instanta l-a intrebat din nou de unde are inregistrarea.

Despre probanta inregistrarii, Vintu a aratat ca aceasta "vine si clarifica intregul dosar".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.