Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a declarat ca va astepta decizia Consiliului National de Etica. Academia Romana s-a autosesizat si va realiza propria analiza.

Intrebat fiind despre propria demisie, el a declarat ca aceasta este pana la urma o decizie politica, dar ca el nu are nicio vina, relataza MEDIAFAX.

"Urmeaza sa se decida Comisia Nationala de Etica. Am inteles ca s-a sesizat, si vedem", a explicat Ioan Mang.

Intrebat cand se va intruni comisia, ministrul a raspuns ca pana in 15 iunie.

[VIDEO] PDL depune motiune simpla impotriva lui Ioan Mang

Academia Romana a decis, in aceasta dimineata sa delege doi academicieni care vor analiza articolele stiintifice ale actualului Ministru al Educatiei, Ioan Mang.

Asta chiar daca, "la Academia Romana nu s-a primit, pana acum, nici o scrisoare oficiala din partea guvernului pentru instituirea unei comisii care sa analizeze acuzatiile de plagiat la adresa domnului Mang", a precizat vicepresedintele Academiei Romane, Cristian Hera.

Profesorul a mai explicat ca Academia nu da verdicte, "ci va emite un punct de vedere, o informare", in cazul Mang, iar cel care va propune eventuale sanctiuni este premierul. Analiza Academiei "va fi gata in una, maxim doua zile", a zis Hera, citat de romanialibera.ro.

Citeste si Saptamana de cosmar pentru Mang: CINCI acuzatii de plagiat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.