Conducerea Metrorex a solicitat ieri in instanta suspendarea grevei generale, pe motiv ca protestul declansat de angajatii de la metrou este ilegal.

"Revendicarile sindicale sunt imposibil de rezolvat. Acordarea unei cresteri salariale presupune adoptarea unui nou act normativ, insa nivelul salariilor a fost deja stabilit prin bugetul de stat din acest an", a declarat Liviu soava, directorul general al Metrorex. Solicitarea administratiei va intra pe rol azi, la ora 8.30, la Judecatoria sectorului 4. Liderul sindical Ion Radoi (foto), care e si senator PSD, a precizat ca in cazul in care instanta va declara greva ilegala angajatii de la metrou pot relua activitatea in cel mult o ora si jumatate. De-a lungul timpului, cele mai multe dintre grevele de la metrou au fost contestate in justitie, una singura, cea din 1999, fiind declarata legala.

Pe de alta parte, Radoi a acuzat administratia Metrorex de rea-vointa, in conditiile in care cresterea salariala de 23% solicitata de angajati ar putea fi acoperita, sustine el, printr-o serie de surse identificate chiar de sindicat. Una dintre ele vizeaza reducerea fondurilor folosite de regie pentru contractul cu firma franceza "Alstom", care se ocupa de intretinerea trenurilor. Directorul Metrorex i-a replicat insa acestuia ca propunerea este absolut ilegala.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.