Federatia "Solidaritatea Sanitara" din Romania (FSSR) a transmis vineri un comunicat prin care solicita implementarea unui nou sistem de salarizare in sanatate.
Pentru FSSR, revenirea la stadiul de dinainte de reducerea de 25% nu este o situatie ideala pentru angajatii din Sanatate, scrie realitatea.net.

"Patosul restauratiei salariale caracterizeaza si acest Guvern, la fel ca si pe cele anterioare. Din pacate, intentia Executivului risca sa fie doar una de suprafata in ceea ce priveste salariile lucratorilor din sanatate, deoarece concomitent se iau masuri dure de reducere a salariilor in unele spitale din tara, ca urmare a reducerii sporurilor", a declarat Viorel Rotila, presedintele FSSR.

Acesta a precizat, totodata, ca personalul din sanatate merita un nou sistem de salarizare, separat de cel al bugetarilor, bazat pe recunoasterea nivelului de pregatire, a importantei sociale a muncii si a efortului depus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.