Directorul Institutului de Bioresurse Alimentare (IBA) vorbeste despre alimentele cele mai periculoase de pe piata romaneasca, dar si despre "falsurile" notorii.

Institutul se ocupa cu verificarea retetelor, fiind singurul centru modern de cercetare in domeniul alimentatiei din tara. Aici se adreseaza atat producatorii care vor sa-si verifice marfa, dar si consumatorii, independent sau prin Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, scrie evz.ro.

ANPC: Atentie la produsele "traditionale"

"Se inregistreaza nereguli in special la branzeturi si produse lactate. S-a intamplat ca branza de capra sa fie, de fapt, din lapte de vaca, smantana sa contina gelatina, lucru interzis de lege, iaurtul sau alte produse sa contina mai putina grasime decat cea inscriptionata, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie mai ieftine, iar consumatorul este pacalit", explica Nastasia Belc, directorul IBA.

Probleme sunt si la mezeluri, in special la cele pe baza de pasta - parizer sau crenvursti. In cazul parizerului, continutul de 20% grasime si cantitatea mare de sodiu (sare) ii confera statutul de "aliment periculos" pentru cei care au probleme cu inima.

Care sunt cele mai sanatoase marci de parizer de pui?

"In general produsele romanesti sunt cele mai sigure, pentru ca sunt mai controlate. Nu acelasi lucru putem spune despre cele din import", atrage atentia Nastasia Belc.

Citeste si
Cele 10 paini cu E-uri de pe piata: Nesanatoase, dar convenabile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.