Noul ministru al Sanatatii, a creionat directia de dezvoltare a ministerului sau, cu ocazia ceremoniei de predare-primire a mandatului.

“Imi propun sa continuu reforma in Sanatate si o serie de proiecte incepute in Ministerul Sanatatii”, a declarat ministrul Sanatatii.

El a mai spus ca, in perioada scurta de mandat pe care o are la dispozitie, are in vedere finalizarea elaborarii Legii Sanatatii, obiectiv pentru care a si preluat anul trecut functia de secretar de stat.

„Vreau ca la inceputul lunii iunie sa prezint Guvernului noua forma a Legii Sanatatii, pentru ca, la sfarsitul lunii, sa putem lansa in dezbatere publica forma scrisa a acestui proiect. Vom duce mai departe colaborarea cu toti cei interesati de acest proiect, fie ca este vorba despre societatea civila, fie ca discutam despre profesionistii din sistem”, a declarat CEPOI.

De asemenea, un alt obiectiv important, il va reprezenta continuarea activitatilor de preventie. In acest sens, echipa Ministerului Sanatatii isi propune demararea, la inceputul lunii iulie a.c., a programului de depistare a cancerului de col uterin.

Asigurarea in spitale a medicamentelor ieftine, pentru care producatorii si distribuitorii nu mai prezinta interes comercial si nu le mai furnizeaza in sistem,
va reprezenta o prioritate urgenta a ministrului Sanatatii si a echipei acestuia.

Nu in ultimul rand, Cepoi a declarat ca va incerca sa promoveze mai multa transparenta si comunicare in sistemul sanitar, in special in ceea ce priveste colectarea si cheltuirea fondurilor publice, in beneficiul pacientilor, dar si a celor care lucreaza in acest sistem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.