Finala Europa League de pe 9 mai este o sansa imensa pentru turismul romanesca daca vom sti sa le oferim celor 40.000 de turisti un oras curat, cu servicii de calitate, fara caini vagabonzi si fara hoti de buzunare, considera Dan Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

“Faptul ca unii hotelieri au crescut preturile cu 50 la suta pentru a profita prosteste de acest eveniment nu ne face cinste, de vreme ce oricum profiturile vor exploda prin ocuparea fara precedent a locurilor de cazare, a cafenelelor si restaurantelor. Riscam sa primim aceleasi critici dure pe care Michel Platini le-a adus hotelierilor din Ucraina pentru ca au marit pretul cazarilor in perioada meciurilor CE de fotbal din aceasta vara”, explica el.

Finala Europa League din Bucuresti: Cat vor cheltui fanii straini?

Dan Agathon afirma ca un eveniment de calibrul finalei Europa League este o sansa sa le aratam turistilor straini locurile frumoase si spectaculoase ale Bucurestiului, precum precum Palatul Parlamentului sau Centrul Istoric, “dar si sa-i ispitim cu excursii pe Valea Prahovei sau pe urmele legendei lui Dracula, in loc sa-i scuturam de bani in mod nejustificat o data, iar apoi sa ramana cu un gust amar si sa nu mai calce prin Romania”.

Toti turistii straini din aceasta saptamana vor deveni fie niste ambasadori onorifici ai promovarii turismului romanesc, fie cei mai virulenti critici. Opinia lor nu va putea fi schimbata ulterior nici cu milioane de euro dati pe promovarea internationala a Romaniei! Un turist multumit va aduce alti cinci turisti, un turist nemultumit va opri alti douazeci. Daca inmultim acest algoritm cu 40 de mii de turisti vom intelege care este miza reala a evenimentului de saptamana viitoare pentru turismul romanesc”, afirma presedintele FPTS.

Citeste si "Arena de milioane, voi muriti de foame"!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.