Fiscul va stabili, din oficiu, impozitul pe venitul anual in cazul contribuabililor care nu se prezinta cu declaratia de venit in termen de 15 zile de la primirea instiintarii privind depasirea termenului legal de depunere. Potrivit unui proiect de act normativ initiat de Ministerul Finantelor Publice, pentru estimarea bazei de impunere, Fiscul lua in calcul toate datele si documentele care au relevanta, inclusiv declaratiile fiscale existente la dosarul contribuabilului. Decizia de impunere din oficiu se emite in doua exemplare, din care un exemplar se pastreaza la dosarul organului fiscal al contribuabilului, iar celalalt se transmite contribubilului.

Potrivit unui alt proiect de act normativ, autoritatile locale vor primi mai multi bani de la buget. Astfel, limita de indatorare a autoritatilor administratiei publice locale va fi majorata de la 20% la 25% din totalul veniturilor proprii, simultan cu majorarea cu 19 puncte procentuale a nivelului alocat bugetelor locale din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat. Din impozitul pe venit incasat la bugetul statului la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale se va aloca lunar 82%, fata de 63%, in prezent.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.