Ca in cazul fiecari schimbari majore in atmosfera si trecerea dintre primavara si vara reprezinta un stres al mediului inconjurator asupra organismului.

Organismul reactioneaza la stres prin diferite mecanisme atat nervoase cat si imunitare si endocrine, fiind nevoie de energie, vitamine si minerale pentru a rezista acestor impulsuri.

Iata care sunt alimentele care, consumate cu o frecventa adecvata, va pregatesc organismul pentru vara.

  • Fructele zemoase

Fructele zemoase contin o cantitate ridicata de apa ceea ce ajuta organismul sa se hidrateze si sa se pregateasca asftfel pentru zilele toride. Aceste fructe zemoase contin si mai putin zahar, insa multe fibre, vitamine si minerale, potrivit Healthy.

Puteti consuma fructe precum: citrice, mere, pepene rosu si galben, rodii, nuca de cocos etc.

  • Supele/ciorbele

Supele sau ciorbele consumate usor caldute sau la temperatura camerei daca nu contin grasimi reprezinta o sursa buna de hidratare si vitaminizare si, totodata, sunt foarte usor de digerat.

Vara, organismul nostru are nevoie de alimente zemoase si usoare, care se digera repede fara a suprasolicita sistemul digestiv.

Descopera si alte alimente care te pregatesc pentru vara pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.