Romania ramane pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de avorturi inregistrat anual, cu toate ca Ministerul Sanatatii (MS) a cheltuit pentru distribuirea in mod gratuit a produselor contraceptive in perioada 2002-2005 peste trei milioane de dolari.

"In anul 2004, aproximativ 200.000 de femei au efectuat avorturi pentru a scapa de o sarcina nedorita, in timp ce au la dispozitie numeroase metode de contraceptie moderne pentru a evita o astfel de sarcina", sustine directorul medical al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Alin Stanescu.

Pe de alta parte, din datele Ministerului Sanatatii, fata de anul 1990, cand se inregistrau 17,5 avorturi la 100.000 de locuitori, anul trecut s-a inregistrat o medie de 0,8 avorturi la suta de mii de locuitori.

"Chiar daca am instruit 4.000 de medici de familie in domeniul planificarii familiale, in mediul rural mai avem de lucrat, intrucat 24,2% din femei folosesc inca metode de contraceptie traditionale, metode care nu dau rezultate", a mai precizat Alin Stanescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.