Ministerul Sanatatii a tinut sa faca unele precizari in legatura cu informatiile aparute privind aprovizionarea cu vaccin antirabic.

In prezent, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino (INCDMI), exista un stoc de aproximativ 2500 doze de vaccin antirabic care pot fi utilizate de catre unitatile sanitare care realizeaza tratamentul post expunere al plagilor rabigene, conform informatiilor furnizate, astazi, de producatorul vaccinului antirabic, Sanofi-Pasteur si confirmate de catre INCDMI.

Mai mult, producatorul francez a asigurat Ministerul Sanatatii ca, in aceasta perioada, asteapta un lot de import din acest produs si nu vor exista disfunctionalitati in ceea ce priveste asigurarea produsului pe piata din Romania.

Distributia vaccinului se face prin distribuitorii autorizati ai Sanofi - Pasteur, direct, catre centrele unitatilor sanitare, astfel incat pacientii sa primeasca tratament profilactic corespunzator si in timp util.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.