Femeile petrec in medie doi ani din viata alegandu-si hainele si machiajul cel mai potrivit pentru a merge in oras, arata un studiu realizat recent in Marea Britanie.

Conform cotidianului "Mirror", barbatii au nevoie doar de a treia parte din acest timp pentru a se pregati de iesirile din casa. O femeie are nevoie in medie de aproape 90 de minute pentru a face toate pregatirile necesare pentru a merge in oras, incepand de la dus si pana in momentul in care iese din casa. Astfel, in medie, femeile petrec circa 30 de minute pentru a se machia, 24 de minute pentru a-si aranja parul si circa 26 de minute pentru a se imbraca. in cazul barbatilor, aceleasi pregatiri dureaza, de la dus pana la iesitul din casa, numai 32 de minute. Pe de alta parte, reprezentantii ambelor sexe petrec mai putin timp pentru a se aranja cand trebuie sa mearga la serviciu si mai mult atunci cand trebuie sa iasa in oras pentru a se relaxa.

Astfel, inainte de a pleca la serviciu, barbatii au nevoie de doar 13 minute. Femeile au nevoie de 54 de minute pentru a se pregati sa plece la serviciu, cu jumatate de ora mai putin decat atunci cand pleaca in oras sa se distreze. in cazul iesirilor de weekend, barbatii au nevoie de zece minute sa se decida cu ce se vor imbraca, fata de doar trei minute cat dureaza sa aleaga hainele necesare pentru a merge la serviciu. Pe de alta parte, in cazul unei iesiri cu prietenii, barbatii isi permit "luxul" de a sta noua minute sub dus, fata de doar 5 minute cat dureaza dusul dinaintea unei zile de munca.

Aproape jumatate dintre femei petrec mai mult timp pregatindu-se pentru o noua zi de munca in cazul in care exista cineva care le atrage la birou, in timp ce un sfert dintre barbati aloca mai mult timp acestor pregatiri daca le place vreo colega de serviciu. Studiul a fost efectuat de lastminute.com pe un esantion de 3.000 de persoane. "Barbatii devin agitati de fiecare data cand partenerele lor se pregatesc pentru a merge in oras. Ei trebuie sa inteleaga ca o femeie care nu arata bine nu se simte bine si o seara in oras este sortita esecului intr-o astfel de situatie", a declarat un purtator de cuvant al lastminute.com.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.