Social 6 Mai 2012 11:40
Consumatorii care vor paine fara aditivi alimentari trebuie sa scoata si mai multi bani din buzunar.

Painea din Romania contine pana la 34 de aditivi alimentari, ne avertiza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) in martie. De aceea nutritionistii recomanda sa fie consumata cu moderatie.

"Nu recomad painea alba, nu ne aduce aportul de fibre necesar, nu are complexul vitaminic B, nu are mineralele de care avem nevoie. Cu atat mai mult cu cat are si conservanti", a spus prof. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Pericolele ascunse in alimentele pe care le consumi

Painea cu E-uri este mai nesanatoasa, dar este si mai ieftina, iar substantele chimice adaugate ii prelungesc viata. Nutritionistii spun ca varianta ideala este painea care contine doar patru componente: faina, sare, drojdie si apa.

Pentru o paine fara aditivi, consumatorii vor plati mai mult, fiind vorba de un adaos la pret intre 50 de bani si un leu.

Sursa foto: evz.ro

Cele mai frecvente E-uri care apar in paine sunt E472e, E 471, care ii dau o textura mai cremoasa. Acidul ascorbic si cisteina sunt vitamine, fara pericol pentru organism, folosite pentru a inlocui vitaminele care se pierd in procesul de macinis, scrie evz.ro.

Potrivit analizei realizate de Evenimentul Zilei, marcile de paine ce nu contin aditivi, ci doar faina, apa, drojdie si sare, sunt urmatoarele:

- Afer Integrala
- Agropan
- Savoria Toast
- Panifcom
- Vatra Domneasca.

Citeste si:
De ce ingrasa painea

Aditivii dezgustatori din alimentele noastre preferate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.