Sarbatoarea 1 Mai a fost introdusa in Romania in 1890 de catre regele Carol, insa in perioada comunista a fost folosita exclusiv in scopuri propagandistice.

In Romania aceasta zi a fost sarbatorita pentru prima data de catre miscarea socialista in 1890. In perioada regimului comunist, de 1 Mai autoritatile organizau manifestatii uriase pe marile bulevarde.

Coloanele de muncitori, in tinute festive, scandau lozinci si purtau pancarte uriase, scrie romanialibera.ro.

Pentru tineri, 1 mai e mai degraba un prilej de petrecere fara limite pe litoral, la Mamaia sau Vama Veche. Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin, a prognozat saptamana trecuta ca peste 30.000 de turisti isi vor petrece minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc.

Singurul obicei care s-a pastrat dupa 1989 din repertoriul serbarii muncitoresti de alta data a fost iesirea la iarba verde pentru a perpeli cativa mici pe gratar. Chiar si acest obicei promite sa se schimbe odata cu adoptarea (si in cele din urma aplicarea) Legii Picnicului.

Citeste si: Cum se sarbatoreste Ziua Muncii in lume?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.